Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2008 11:19 - И плащайте после осигуровки!
Автор: vylchan Категория: Политика   
Прочетен: 2231 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 12.09.2008 09:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато слушаш за наглостта и безсрамието на медицинските лица се ядосваш.
Но когато близък човек умре в коридора на болницата заради безхаберието на лекари и сестри, полудяваш и само трябва някой да ти тикне нещо едрокалибрено в ръцете. Даже и соцлозунга "Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ" се нуждае от преработка, за да отговори на патологичното състояние на болничната ни система (дано пак да бъде здравна някога).

Преди две години близък човек си отиде в коридорите на Окръжна в Бургас (можеше да е всяка друга в родината ни) без да бъде погледнат. Днес същата болница (на вид по-скоро морга) още веднъж защити деградацията на медицината в България.
Сутринта баща ми се буди от ужасни болки. Обаждат се на Бърза помощ - казват им "Имате си поликлиника в квартала - водете го в поликлиниката". Водят го някак - там разбира се никой не им обръща внимание. Накрая намират някой да ги погледне, и той ги заковава с отговора: "Без направление не приемаме! Водете го другаде!" От спешното ги напъждат - личната му лекарка била регистрирана в друг квартал на града! Когато се опитват да се защитят, изскача озлобяла сестра и ги гони като мръсни кучета: "Нали ви казах! Махайте се оттука!"
Карат го в несвяст от болки в окръжна - и там никакво внимание. В спешното бомба паднала. Брат ми, кротък човек по принцип, се развикал - накрая тоя на регистрацията ги праща да звънят еди кой си звънец. След 5 минутно звънене разбират, че са ги пратили за зелен хайвер. Звънецът е само копче - никъде не звъни. Брат ми го прихванали вече бесовете и заблъскал по въпросната врата. Отворили и пак никакво внимание - народа се суети, всеки приличащ на лекар се покрива в момента, в който го погледнеш. Брат ми за трети път се разбеснял, майка едва го удържала и казала, че ако искат пари - ще им дадат и чак тогава го пратили за изследвания... Разсърдени, моля ти се, от обидното държане на пациентите!!! А навсякъде по стените плакати "Да спрем корупцията!"
Били му болкоуспокоителни и го пратили да си ходи. Не можели да го приемат - за случая му нямало клинична пътека. То комай като видиш на какво са заприлиали тези "заведения" - само на смърт лъха!

И за това безсрамно отношение цял живот си плащаш осигуровки като поп!

Господа медицински работници, които доскоро стачкувахте за пари - и тези заплати, които получавате са ви много, за "помощта", която оказвате. Да си лекар е призвание, не пазарлък.

Бъдете здрави!


Тагове:   осигуровки,


Гласувай:
0



1. gantree - мда
11.09.2008 13:24
Абсолютно си прав. За съжаление.
Дано татко ти се оправи.
цитирай
2. net - позорно е подобно държание
11.09.2008 20:21
Дано никога, на никого не се случва да попада в подобна ситуация, било като пациент, било, като придружител.
Радвам се, че кагота се е случвало, ако не е имало лекарства, поне е имало съчувствие, та дори да е било маска.

Но преди години баща ми бе приет с кръвоизлив стомаха в събота и в понедерник на визитация, той пита- няма ли да му дадат поне вода да пие. Завеждащият отделение пита колегата си, и на въпроса: защо не му е приложено медикаментозно лечение? получава отговор-Не очаквах, че ще оживее.
Ех да му се невиди- Идръжлив е баща ми и благодарение на завеждащият- спешно преливане, включване на системи. И представете си - без заплащане и без да искат овъмездяване на прелятата кръв.

Хора различни с различни идеали!

Дано и при вас се случи- Баща ВИ да е издържлив и да попадне на лекар-човек.
цитирай
3. анонимен - Незнам за другите
12.09.2008 15:12
болници , но окръжна в Бургас държи първенството по корумпирани лекари, по безхаберие и незаинтеисованост към пациента. Недай си Боже да се наложи да стъпиш там - никакво обслужване, нищо. Преди година и половина майка ми я оперираха от дископатия тук - в Бургаската болница, преди 5 месеца , отново я хванаха болките и лекарят реши че трябва наново да я реже , с/у 1500 лв разбира се, въпреки че за дископатията си има клинична пътека. Този път отказахме и решихме да пробваме в една болница в София / няма да казвам коя е за да не прозвучи като реклама/ - там операцията е направиха само с /у 10 лв на ден престой в болницата - в тези 10 лв са вкл - престоят, закуска , обед, вечеря и обслужваемост от мед. сестра и санитар............
Бургас ми е роден град, обичам го - но за тези в окръжна болница - само калашник - нищо друго
цитирай
4. darktales - Бившата Окръжна в Бургас е всъщност ...
13.09.2008 12:32
Бившата Окръжна в Бургас е всъщност една общинска болница за бедни, където се оцелява на късмет. Но това никой няма да стане и да го каже официално: нито кметът ( който беше водач на общинските съветници от СДС, а сега е в ГЕРБ), нито заместникът му по здравеопазване ( който беше председател на СДС в града, а сега е в АТАКА), нито сегашният директор на болницата (който по традиция е с БСП). Хората смятат (резонно), че болницата е здравно заведение, но тя всъщност е просто една касичка за когото трябва. Това е основното й предназначение, а ако все още там се върши и някаква полезна работа, то е от добро желание и случайно. Това е и основното предназначение на цялата здравна реформа още от самото й начало при незабравимото управление на Иван Костов.
Що се отнася до Спешното отделение, т.н. противошокова зала, то това отделение пък въобще не би трябвало да съществува ( в никоя нормална система няма спешен сектор без триаж). За това обаче не са виновни отделните хора, които работят там, макар че точно върху тях си изливат гнева всякакви мухльовци.
А като се наемате да давате заключения кой какво заслужава, и занапред ще получавате точно това, което сте си поръчали.
цитирай
5. krassko - Аман от неграмотни селяни
15.09.2008 22:02
Има ред и правила за медицинска помощ. Научете ги.

1. Запиши си № на телефона на личния лекар
2. Работното му време.
3. Спешна помощ на която той плаща да те обслужат
когато е в отпуски в извънработното му време.
4. Ако си диспансеризиран провери кога трябва
да отидеш на преглед. Ако не отидеш един
месец след това Здравната каса ти изхвърля
от системата и си наравно с неосигурените.
5. Ако не си бил осигурен по някакви причини,
като си направиш вноските, касата те вкарва
в системата след два месеца. Ако през това
време отидеш на преглед, на личния лекар
не му плащат труда, така че не се стискай,
бръкни се и му дай някой лев.
6. Ако ти се роди дете, здравната каса
го вкарва в системата от ЧЕТВЪРТИЯ месец,
но лекаря е длъжен да дойде в къщи при
детето и да го преглежда някалко пъти
през тези 3 месеца. ТОВА НЕ СЕ ПЛАША ОТ
КАСАТА. Редно е да се бръкнеш, защото
никой не ти е длъжен.
7. Ако пострадаш при катастрофа, или някъде
те набият не търси личния лекар.
Има съдебни лекари. На информацията
на болницата ще ти кажат в кой кабинет.
И тук се плаща.

Има ред и правила за всички здравни услуги
и си длъжен да ги знаеш, както си длъжен да
знаеш законите в тази държава и да ги
спазваш. НЕ ЗНАЕХ НЕ Е ОПРАВДАНИЕ ПРЕД
ПРОКУРОРА.

Хайде със здраве и дано не ти се налага да
ходиш по доктори. Защото и на доктор да отидеш
не става само с...трябва и акъл.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vylchan
Категория: Политика
Прочетен: 44277
Постинги: 3
Коментари: 24
Гласове: 38
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031